Felújított lakásba tért haza a szívátületett kislány

Dorina talán az egyik legismertebb szívbeteg kislány. Lyukas szívvel született, 2011 őszén került kórházba, műszívvel tartották életben csaknem 10 hónapig, mire sikerült donort találni. A transzplantáció sikeres volt, de még azután is hónapig kellett steril körülmények között, orvosi felügyelet alatt lennie, hisz a 4 éves kislány szervezete legyengült.

Egy ideig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e hová hazavinni a gyermeket, hisz a szülei nagyon szegények, édesapja legfeljebb csak alkalmi munkákat talált, édesanyja pedig folyamatosan mellette volt a kórházban. Ráadásul Dorina kistestvére is útban volt, az anyuka a szülés előtti hétig őrizte Dorcit, csak a kisöcsike érkezésekor ment haza, vidékre.

A kislány elmúlt egy évét egy egész ország kísérhette figyelemmel, nagyon gyakran számolt be a sajtó az aktuális eseményekről. Újságírók voltak mellette akkor is, amikor műszívet kapott, akkor is, amikor megoperálták és természetesen akkor is, amikor hazaengedték. Így kaptak lakást is a helyi önkormányzattól, hisz a sajtó számolt be reménytelen helyzetükről. A bérlakás azonban lakhatatlan állapotban volt, az épület felújítását nem tudta vállalni sem a család, sem az önkormányzat.

A Gyermekmentő Alapítvány ekkor jelezte a szülőknek, hogy ki tudja fizetni a felújítás költségét. A lakásban igen sok javítani való akadt, volt olyan helyiség, ahol a vakolatot is cserélni kellett, csiszolni, lakkozni kellett a parkettát, a nyílászárók sem voltak tökéletesek, sőt még a radiátorokból is folyt a víz.

Több mint félmillió forintból sikerült rendbe hozni a lakást. Arra nagyon oda kellett figyelni a vállalkozóknak, hogy milyen anyaggal dolgoznak, hisz Dorina immunrendszere nagyon gyenge, semmilyen allergén anyag közelében nem lehet, a kislányt még sokáig kell óvni, hisz a legegyszerűbb fertőzés is végzetes lehet számára.

A család nevében is köszönjük a támogatást azoknak, akik a Gyermekmentő Alapítványnak ajánlották fel adójuk 1%-át, hisz alapítványunk csak ezen forrásból tudott segíteni Dorina szüleinek.