Horváth Éva a Gyermekmentő Alapítvány által támogatott gyermekeken segített

Horváth Éva olyan családban nevelkedett, ahol jellemző volt a rászorulók megsegítése, így ha van neki rá lehetősége mindig jótékonykodik.

Elsősorban a beteg gyermekek és a kiszolgáltatott állatok ügyét karolja fel. Az elbűvölő műsorvezető és modell legutóbb alapítványunk beteg gyermekeinek támogatása mellett döntött. Az Éden Hotel 2 című valóságshow háziasszonyaként viselt ruháit vetette kalapács alá, a TeszVesz online piactéren. Az árverések segítségével 200 000 Ft gyűlt össze, melyet alapítványunk által támogatott két beteg gyermeket ápoló családnak szánt Éva.

Az egyik kiválasztott kisbeteg Eszter lett, aki súlyosan mozgássérült 11 éves kislány. Horváth Éva velünk együtt látogatta meg Esztert egy péntek délelőtt otthonában, és adta át személyesen a 100.000 Ft-ot az édesanyának, aki meghatódottsággal és örömmel fogadta az adományt.

A látogatás annyira jól sikerült, hogy a mosolygós, ámde visszahúzódó kislány megosztotta velünk pogácsa falatozás közben mi a kedvenc tantárgya, mesélt a kezelések nehézségeiről, nővéréről, és azt is megtudtuk, hogy mennyire figyelmes és szófogadó édesanyjával szemben. Éva másik választottja Balázs, 14 éves értelmi fogyatékos, mozgássérült, anyagcsere betegségben szenvedő és folyamatos ápolásra szoruló kisfiú volt.

A család szintén 100.000 Ft-os adományban részesült, hogy a mindennapok nehézségeit és a betegség által okozott fáradalmakat elviselhetőbbé, könnyebbé tegye. Az édesanya, a nagymama, Balázs és kisöccse fogadott minket otthonukban, ahol meséltek nekünk kicsit a mindennapjaikról. Elmesélték, hogy Balázst gyomorszondán keresztül táplálják már hosszú évek óta, de az orvosok szerint sajnos már javulás nem várható az állapotában.

A nehéz helyzet ellenére, amikor Balázs arcán többször is megláttuk a hatalmas mosolyt, akkor tudtuk mi segít a szülőknek átvészelni ezt a szívszorító élethelyzetet. Kiemelkedő örömmel fogadtuk, és nagyon megtisztelő volt számunkra, hogy a sok alapítvány közül ránk esett a választása a műsorvezető asszonynak.

Reménykedünk benne, hogy ez a nemes tett, az Éden Hotel 2 című műsor és Horváth Éva rajongóit megszólítva felhívja a jótékonyság fontosságára a figyelmet.

A Gyermekmentő Alapítvány fő bevételi forrása a személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlásokból származik. Miután évről évre egyre többen ismerik el alapítványunk munkásságát és ajánlják fel adójuk 1 százalékát, ennek köszönhetően 2011-ben országosan a harmadik legtámogatottabb alapítvánnyá léphettünk elő.