Miss World Hungary nyertese ellátogatott Alapítványunk egyik támogatottjához

2012 Magyarország szépségkirálynője, Cserháti Tamara megkeresett minket, hogy szeretne segíteni egy komoly betegségben szenvedő gyermeknek.

A weboldalunkon, az általunk támogatott gyermekekről készült igaztörténeteket elolvasta, és kiválasztotta Balázst. Balázs mozgássérült, magatehetetlen, súlyosan értelmi fogyatékos ezért állandó felügyeletet és ellátást igényel. Leállt a légzése egy tüdőgyulladás miatt, újra kellett éleszteni, és közben kapott egy agyvérzést. Epilepsziás, anyagcsere problémái is vannak, illetve gégekanüllel és gyomorszondával kell élnie.

Miss World Hungary nyertese és BalázskaAz orvosok szerint az állapotában, javulás nem várható, így családnak maximálisan arra kellett berendezkednie, hogy el tudják látni otthon a beteg gyermeküket a nap huszonnégy órájában. Cserháti Tamara alapítványunk egyik tagját elkísérte családlátogatásra, valamint előzetesen egyeztetett a családdal, hogy mire lenne a legnagyobb szükségük.

Az édesanya egyből tudta, hogy egy kézi váladékszívó könnyebbé tenné a mindennapjaikat, de számos egyéb kiadás miatt nem engedhetik meg maguknak ezt a készüléket. A kedves családnál több órát is ott töltöttünk, sokat beszélgettünk, körbevezettek a házban ahol élnek, és ezáltal beleláttunk az egyszerűnek kicsit sem mondható mindennapi életükbe.

Alapítványunk Balázs családján kívül, még sok családon segít rendszeresen anyagilag.

A Gyermekmentő Alapítvány legfőbb bevételi forrása a személyi jövedelemadó 1 százalékokból származik. A 2011-es évben az ország harmadik legtámogatottabb alapítványa lettünk, ennek köszönhetően még több súlyos betegségben szenvedő beteg gyermeket ápoló családot tudtunk támogatni.