Több férőhely a megújult Madarász utcai kórházban

Átalakult a Madarász utcai Gyermekkórház sebészete. Ehhez a kórház vezetői anyagi segítséget kértek a Gyermekmentő Alapítványtól is. A felújítást három ütemben tudták elvégezni, hisz a kórháznak folyamatosan működnie kellett.

A Gyermekmentő Alapítvány 4.000.000,- forinttal támogatta a három fázis egyikét. Így egy új kezelőt és egy új teakonyhát alakítottak ki a régi, nagy konyha helyén. Mindkét helyiség korszerű, azokat minden fontos eszközzel felszerelték.

Természetesen ebből a pénzből fedezték az építészeti munkálatokat, az elektromos hálózat cseréjét, a gáz- és vízhálózat átalakítását, a központi szívó berendezés, valamint az oxigén ellátáshoz szükséges eszközök telepítését. Az átalakítás másik két üteme a műtővel kapcsolatos tartózkodó kiépítése, valamint új kórtermek kialakítása volt.

A teljes átalakítás után így a sebészeti osztályon összesen 40 férőhely van – erre nagy szükség volt, mivel a Madarász utcai Gyermekkórházban nem csak a daganatos gyermekeket kezelik és operálják, heti három ügyeletet is ad az intézmény.

2011-ben is több nagy operációt végeztek a gyermekkórházban, így például nyirokcsomó, és csontvelő biopsiákat, centrális vena kanül- és PEG beültetéseket, illetve csontvelő vizsgálatokat. Évről-évre nő az ilyen komoly beavatkozások száma a Madarász utcai Gyermekkórház sebészetén, ezért a helyigény is megnőtt. Nagy segítség volt a Gyermekmentő Alapítvány által biztosított forrás, mind a kórháznak, mind a betegeknek.

A teljes átalakítás igen példaértékű összefogásnak köszönhető, hisz a Gyermekmentő Alapítvány mellett két másik szervezet, a Daganatos.hu Alapítvány és a Gyermekkor Alapítvány is részt vállalt a költségekből, mivel a kórház saját erőből nem tudta volna elvégeztetni a feladatokat.

A Gyermekmentő Alapítvány fő célja, hogy a súlyos betegségben szenvedő, nehéz helyzetben lévő gyermekek gyógyulását segítse, ehhez pedig elengedhetetlen a gyermekkórház fejlesztése.

Madarász utcai kórház támogatása

Alapítvány támogatta a kórházat